Redaktör för Populär astronomi sökes

Svenska astronomiska sällskapet söker en redaktör för Populär astronomi – Sveriges ledande tidskrift för astronomi och rymdfart. Populär astronomi utkommer med fyra nummer om året och har en webbupplaga: popularastronomi.se.

Vi söker dig som har en bakgrund inom astronomi och/eller angränsande ämnen, samt erfarenhet av journalistik och/eller popularisering av forskning. Vi tror att du har ett brett kontaktnät inom den akademiska sfären, alternativt vana att bevaka astronomiska nyheter på både nationell och internationell nivå. Redaktören leder en liten redaktion och flera frilansande skribenter. Det finns därför ett brett spektrum av uppgifter. Arbetsbelastningen kan vara ojämn, men det finns stora möjligheter att anpassa tjänstgöringen som inte heller är bunden till någon plats.

Anställningen är tillsvidare och på deltid. Den exakta omfattningen kan diskuteras, men vi bedömer att den ligger på högst 50%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast men senast 1 januari 2021.

För frågor kontakta sällskapets sekreterare Dan Kiselman, dan@astro.su.se, 08-55378531

Skicka ansökan inklusive meritförteckning och referenser till kontakt@astronomiska.se snarast, men senast den 7 september. Ansökningar behandlas allteftersom de kommer in.Populär Astronomi, omslag

Rulla till toppen