16-18 år? Sök ett resestipendium till ESO Astronomy Camp 2015

Foto: ESO/Sterrenlab
På förra årets ESO Astronomy Camp i Italien deltog Jakob Reinholdsson från Stockholm med stöd av Svenska Astronomiska Sällskapet.

Vill du delta i ett astronomiläger på ett observatorium i Alperna tillsammans med ett 50-tal andra unga astronomiintresserade?

Svenska Astronomiska Sällskapet och Astronomisk Ungdom stödjer deltagare på astronomilägret ESO Astronomy Camp som hålls i Italien över nyårshelgen från 26 december 2015 till 1 januari 2016. I år är temat Solsystemet och exoplaneter och det blir en mängd aktiviteter och utflykter – och observationer med teleskop. Hos ESO kan du läsa mer om lägret.

För att söker en plats på lägret fyller du i formuläret längst ner på ESO Astronomy Camps hemsida – och laddar upp en video. Videon ska vara på engelska och handla om ”My favourite astronomical object/phenomenon”, alltså din favorithimlakropp eller det astronomiska fenomenet som just du tycker är mest spännande. Ansökningar ska vara inne senast den 4 oktober 2015.

Lägret är ett samarbete mellan ESO, det Europeiska sydobservatoriet, dess informationsnätverk ESON, och Sterrenlab, som anordnar vetenskapliga evenemang. Svenska Astronomiska Sällskap och Astronomisk Ungdom kommer ta kontakt med svenska sökanden för kompletterande information för de som vill ha möjlighet att få sin resa sponsrad av Svenska Astronomiska Sällskap.

Har du frågor om hur du anmäler dig så kan du ta kontakt med Dan Kiselman på Svenska Astronomiska Sällskapet (dan@astro.su.se), Robert Cumming, ESON-representant i Sverige (robert.cumming@chalmers.se), eller Mikael Ingemyr (mikael.ingemyr@astronomiskungdom.se), ordförande för Astronomisk Ungdom. Har du frågor om lägret så skriv direkt till Cristina Olivotto på Sterrenlab, info@sterrenlab.com eller telefon +41 76 4001378.

Rulla till toppen