Vill du dela ditt universum med andra? Rymdentusiaster efterlyses av Populär Astronomi och Astronomins dag och natt

Vill du dela ditt universum med andra? Klicka för att ladda ner bilden som pdfSvenska Astronomiska Sällskapet jobbar för att fler ska få tillgång till astronomin och vårt fantastiska universum. Nu vill vi göra det ännu bättre! Vill du vara med?

Vi söker dig som vill skriva för Populär Astronomi och dig som vill engagera dig i Astronomins dag och natt. Du kan få en roll som passar dina intressen, kunskaper och entusiasm.

Vi tror att du är smått rymdgalen – och gillar både att kommunicera och att göra saker. Vilket av följande låter mest lockande för just dig?

Aktivist för Astronomins dag och natt 2016. Tillsammans med folk i hela Sverige förbereder vi för Astronomins dag och natt som går av stapeln den 8 oktober 2016. Du ingår i Svenska Astronomiska Sällskapets projektgrupp som peppar arrangörer i hela landet och får ihop ett kosmiskt spännande program. Du gillar att mejla och prata med folk – både forskare, entusiaster och andra – och kanske du har egna idéer om nya sätt att nå ut.

Rymd- eller astronomireporter för Populär Astronomi på nätet. Vad händer i universum just nu? Du skriver om aktuella rymdnyheter – eller sådant som du själv brinner för – på vår sajt www.popularastronomi.se. Tillsammans väljer redaktion ut vad som är mest spännande just nu och hjälps åt att göra Sveriges bästa rymdsajt ännu bättre.

AD med känsla för rymd. Gillar du tidningar, form och design lika mycket som galaxer, rymdfarkoster och svarta hål? Populär Astronomi efterlyser en AD (art director) för att arbeta med tidningens layout och form.

Nyfiken? Skriv nu till expandera@astronomiska.se och berätta mer om dig själv!

Vad får du tillbaka? Som skribent för Populär Astronomi får du ett arvode för det du skriver. I övrigt gör vi vårt bästa för att ditt uppdrag lönar sig för dig på andra sätt än det ekonomiska. Du får stöd, råd och hjälp där du behöver det. Det kan också bli starten – eller fortsättningen – på din egen väg mot stjärnorna. Du får bredda dina kunskaper, utöka ditt kontaktnät och vidga dina perspektiv. Du gör dessutom skillnad. Sveriges rymdintresserade – vi är många! – behöver din nyfikenhet, ditt perspektiv på universum, ditt uttryckssätt och dina kunskaper. Ta kontakt nu så ser vi vart det leder!

Ladda ner som pdf

Rulla till toppen