Nominera kandidater till vårt ungdomsstipendium

Det har blivit dags att nominera kandidater till årets Rosa Tengborg-stipendium! Ungdomsstipendiet, som vi delat ut sedan 2009, uppgår till 5000 kronor och tilldelas en ung astronomientusiast, amatörastronom, astronomistudent eller någon som på annat sätt är aktiv inom astronomi i Sverige. Gärna någon som gjort något nyskapande och häftigt.

Känner du till någon ungdom i Sverige, som på något sätt är verksam inom astronomi, som skulle passa som årets stipendiat? Maila ditt förslag, innehållande en kort motivering, namn, ålder och kontaktuppgifter till kandidaten, till stipendium@astronomiska.se senast den sista augusti 2016. Stipendiet utdelas årligen i samband med Astronomins dag och natt, som i år inträffar den 8 oktober 2016.

Tidigare stipendiater finns listade här på stipendiets sida.

rosa_logga_500

Rulla till toppen