Fira nyår under stjärnorna med andra unga på ESO Astronomy Camp 2016

Är du 16-18 år och längtar ut i rymden? Då är det dags att söka resestipendium till årets ESO Astronomy Camp i Alperna mellan 26 december och 1 januari. Högt upp bland bergen får du möjlighet att upptäcka astronomi med hjälp av forskare och andra unga rymdentusiaster.

ESO and its Science Outreach Network are collaborating with the science education event organiser Sterrenlab to arrange the fourth ESO Astronomy Camp, being held at the Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley, pictured here. This image was taken by Astronomy Camp 2015 participant Vania Vicenzi. Learn more about the 2016 Camp here.
Stjärnspår över Alperna under ESO Astronomy Camp 2015: fotot är tagen av deltagaren Vania Vicenzi. ESO/V. Vicenzi

Förra gången gick Svenska Astronomiska Sällskapets stöd till Elias Waagaard.

– Detta är utan tvekan en av de mest fantastiska saker jag varit med om i hela mitt liv. ESO Astronomy Camp 2015 gav definitivt mitt astronomiintresse ett nytt djup, en plats i ESO:s gemenskap och förstås vänner för livet, skrev han sedan i Populär Astronomi.

Tema för årets läger vid observatoriet i italienska Aostadalen är ”The visible and hidden universe”. ESO har mer om årets läger och än mer finns här hos arrangören Sterrenlab. Det hela stöds av ESO, Europeiska sydobservatoriet.

För att söka behöver du först fantisera om vad du skulle vilja upptäcka – eller uppfinna. Sedan laddar du upp en video av dig själv med titeln “I would most like to discover/invent … because …”. Skicka in ska du göra senast den 11 oktober 2016På lägrets hemsida finns ett formulär och vägledning.

En deltagare från Sverige kommer att få stipendiet som täcker hela deltagandet inklusive resan.

Frågor på det? Skriv till Dan Kiselman på Svenska Astronomiska Sällskapet (dan@astro.su.se), Robert Cumming, ESON-representant i Sverige (robert.cumming@chalmers.se), eller Elias själv (elias.waagaard@astronomiskungdom.se), numera styrelseledamot i Astronomisk Ungdom. Har du frågor om lägret så skriv direkt till Cristina Olivotto på Sterrenlab, info@sterrenlab.com eller ringa +41 76 4001378.

Rulla till toppen