Astronomins dag och natt 24 september

Med de färska och fantastiska bilderna från Webbteleskopet och de första stegen mot att landa på månen igen är det hög tid att fira! Astronomins dag och natt uppmärksammar i hela Sverige de banbrytande framgångarna inom astronomi och rymdfart som sker i denna stund!

Årets tema, “Universums alla solsystem”, speglar inte bara alla de spännande exoplaneter som upptäckts senaste tiden, utan också klivet in i en ny rymdålder med rymdturism, revolutionerande rymdteleskop, den första kvinnan på månen och planer på Mars-kolonisation!

Bland våra drygt 30-talet arrangörer finns Tycho Brahe-observatoriet utanför Malmö, Slottskogsobservatoriet i Göteborg, Visualiseringscentret i Norrköping, Tekniska museet i Stockholm, 2047 Science Center i Borlänge och Teknikens Hus i Luleå. Tillsammans anordnar vi teleskopvisningar, workshops, föreläsningar, temadagar och mycket mer. Se astronominsdag.se.

Rulla till toppen