Nordenmarkföreläsningen 2022: Planeter, planeter, planeter!

Planeter, planeter, planeter! Var i rymden finns drägliga förhållanden för liv? Det är titeln på årets Nordenmarkföreläsning som hålls av Dainis Dravins den 6 oktober i Göteborg.

Ute i rymden finns en massa planeter med allehanda egenskaper. Men på vilka finns det gynnsamma förhållanden för liv? Snart hoppas man hitta jordliknande planeter men kommer de verkligen att vara lika jorden? Kommer där också finnas natt och dag, årstider, istider och vulkanisk kontinentaldrift? Och om vi fritt kunde önska oss, hur skulle den mysigaste planeten i Universum vara beskaffad?

Nordenmarkföreläsningen anordnas av Svenska astronomiska sällskapet för att uppmärksamma god astronomisk föreläsarkonst. Traditionellt hålls den i samband med Astronomdagarna som i år äger rum på Chalmers i Göteborg.

Dainis Dravins är professor emeritus vid Lunds universitet.

Tid: Torsdag 6 oktober kl 18:30.
Plats: RunAn, Kårhuset, Chalmers konferenscentrum, Chalmersplatsen 1, Göteborg

Fritt inträde – alla välkomna!

Rulla till toppen